Εστίαση και καφέ: Φόβοι για λουκέτα αν δεν χαλαρώσουν τα μέτρα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επιχειρηματίες εστίασης και καφέ στο νομό Ηρακλείου καθώς οι αυστηρές ποινές που υπάρχουν για τα υγειονομικά πρωτόκολλα δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπορούν να επιβιώσουν ενώ εκφράζονται φόβοι πως θα καταγραφούν πολλά λουκέτα και σε αυτόν τον κλάδο.

Τα καταστήματα εστίασης και καφέ άνοιξαν στις 25 Μαΐού ωστόσο εξαιτίας των μέτρων έχουν μειώσει κατά το ήμισυ τα τραπεζοκαθίσματα με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί και τα έσοδά τους.

«Το κλίμα είναι πολύ δύσκολο, πολύ αρνητικό. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Ανοίξαμε στις 25 Μαΐου με τα μισά περίπου τραπέζια και με μειωμένο προσωπικό γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε παραπάνω. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, δεν βγαίνουμε ως μαγαζιά και κάτι πρέπει να γίνει αλλιώς θα υπάρξουν πολλά λουκέτα», επεσήμανε μιλώντας στο cretaost η πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη η οποία παράλληλα επεσήμανε ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα.

«Ακόμα δεν έχουν δοθεί περισσότερα τετραγωνικά μέτρα στις επιχειρήσεις. Τώρα γίνονται αυτές οι ενέργειες με τον δήμο να δίνει σε όσους δικαιούνται περισσότερα τετραγωνικά μέτρα. Η καθυστέρηση αυτή δεν οφείλεται σε κωλυσιεργία του δήμου αλλά στην διαδικασία που απαιτείται καθώς χρειάζεται συνεννόηση με την αρχαιολογία», τόνισε σχετικά.

«Δεν θα περιμένουμε το σφράγισμα, θα κλείσουμε από μόνοι μας»

Μέσα σε όλα αυτά οι επιχειρηματίες έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και τους καθημερινούς ελέγχους που πραγματοποιούν οι αρχές για την τήρηση των αποστάσεων.

«Οι έλεγχοι γίνονται σε καθημερινή βάση. Μέχρι ένα βαθμό το καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ειδικά ως προς τις μάσκες, γάντια κτλ. Αλλά ότι αφορά τις αποστάσεις θεωρώ ότι πρέπει να είναι πιο ελαστικοί γιατί αν συνεχίσουμε έτσι θα σφραγιστούν μαγαζιά και είναι αμαρτία», υπογράμμισε σχετικά η κ. Αντωνακάκη και συνέχισε: «Ο επιχειρηματίας αυτή τη στιγμή δεν θα επιβιώσει, λυπάμαι που το λέω. Οι επιχειρηματίες θα βάλουν από μόνοι τους λουκέτα, δεν θα περιμένουν να τους σφραγίσουν. Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να επιβιώσουν ειδικά αυτή την περίοδο που κίνηση υπάρχει μόνο Παρασκευή και Σάββατο».

Μάλιστα, η κ. Αντωνακάκη τόνισε πως ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν τα λουκέτα είναι να χαλαρώσει η κυβέρνηση τα μέτρα ως προς την τήρηση των αποστάσεων.

«Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι αν συνεχιστεί όλη αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούν να αντέξουν οι επιχειρηματίες. Πρέπει να γίνει πιο ελαστική ως προς τις αποστάσεις», ανέφερα χαρακτηριστικά η κ. Αντωνακάκη.

Πηγη:cretapost