Γιατί η τιμή στο σουβλάκι είναι στα ύψη;

To σουβλάκι αποτελεί «διαχρονική αξία» για το τραπέζι μας. Όμως, όπως όλοι έχουμε παρατηρήσει η τιμή του είναι πιο ψηλά από ποτέ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, η τιμή για ένα σουβλάκι έχει ανέβει με το μέσο κόστος να βρίσκεται λίγο κάτω από τα τρία ευρώ. Με βάση, τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, τα περισσότερα ψητοπωλεία αγοράζουν έτοιμο κατεψυγμένο γύρο από χοιρινό εισαγωγής, οπότε η αύξηση των διεθνών τιμών ανέβασε και την τιμή στο σουβλάκι.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τα 2,40 ευρώ, που κόστιζε το σουβλάκι τον περσινό Απρίλιο, η τιμή του «σκαρφάλωσε» ακόμη και στα 2,80 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2020. Τον Απρίλιο του 2019, η τιμή του ολλανδικού χοιρινού ήταν 1,39 ευρώ το κιλό και πλέον έχει πέσει στο 1,04 ευρώ, όμως η τιμή στο σουβλάκι παραμένει στα ύψη παρά και τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%.

Ο πρόεδρος ψητοπωλείων Αθήνας μιλώντας στην κάμερα του Open ανέφερε ότι οι τιμές ήταν σταθερές για 9 χρόνια. «Λογικό είναι να προσπαθήσεις να πάρεις ένα μικρό κέρδος για να επιζήσεις», υποστήριξε, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος βιομηχανίας παραγωγής γύρου, Νικόλαος Λουστός, τόνισε, ότι τα έξοδα των ψητοπωλών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αυξημένα.

Πηγή: Olive Magazine