Latte με παντζάρι και τζίντζερ

Εκτός από το ότι είναι ροζ -οπότε τα μάτια μας βγάζουν αυτόματα καρδούλες- αυτό το vegan ρόφημα με παντζάρι και τζίντζερ είναι ένας νοστιμότατος τρόπος να πάρουμε μερικά θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όλα δείχνουν πως τα vegan lattes είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Και το καλύτερο είναι ότι μπορούμε να κάνουμε πολλές μα πάρα πολλές παραλλαγές. Μπορούμε να φτιάξουμε lattes ενέργειας ή αντιοξειδωτικά, χαλαρωτικά ή αντιφλεγμονώδη. Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας και τις γευστικές μας προτιμήσεις. Σε αυτό το άρθρο είδαμε μαζί πόσο εύκολο είναι να φτιάξουμε latte με κουρκουμά ή αλλιώς golden milk. Τώρα θα ανεβάσουμε το επίπεδο, και θα φτιάξουμε ένα latte παντζαριού ή αλλιώς red velvet latte που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και πολλά αντιοξειδωτικά.

Τι θα χρειαστούμε :
  • 1 κούπα γάλα καρύδας
  • 1/4 της κούπας ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. κοφτό σκόνη παντζαριού
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
Πώς θα το φτιάξουμε :
  • Ζεσταίνουμε το νερό, και διαλύουμε μέσα τη σκόνη παντζαριού και το τζίντζερ.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης
  • Αν θέλουμε να το πιούμε ζεστό : Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας
    (αν θέλουμε να το πιούμε κρύο, παραλείπουμε αυτό το βήμα)
  • Χτυπάμε το γάλα καρύδας στο blender για 5 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να δημιουργήσουμε αφρό.
  • Σε μία κούπα, βάζουμε το νερό με το παντζάρι, το τζίντζερ και το σιρόπι αγαύης.
  • Ρίχνουμε από πάνω το γάλα καρύδας.

    

Έτοιμο!

Είμαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσεις θα ξετρελαθείς με τη γεύση του! Περιμένω εντυπώσεις!

Τα λέμε σύντομα,

Πηγή: A shiny Day