Oh so Greek, Oh so Good!

Τι «γεύση» μπορεί να έχει μια χώρα όπου «ένα δέντρο ελιάς μπορεί να καλύπτει έναν λόφο, μια πέτρα στην ουσία να αποτελεί ένα νησί και ένα μοναχικό τραγούδι να μετατρέπεται … σε ύμνο ζωής»;

Ο Enzo Terzi και η Rea Konstantinidis με το «Oh So Greek, Oh So Good» στέλνουν μια γεύση Ελλάδας όχι τόσο μέσα από τις συνταγές του βιβλίου, όσο εν είδη «γευστικών postcards»από τα ταβερνάκια μας, στον κάθε αναγνώστη, επαγγελματία μάγειρα ή μη που θα το κρατήσει στα χέρια του, κάτι το οποίο πιθανώς να συμβεί πολύ μακριά από την Ελλάδα.

Από την πλούσια ελληνική παράδοση και γαστρονομία έχουν κάνει ίσως τις πιο «ελληνικές» επιλογές για να ταξιδέψουν ως γευστικό «σουβενίρ» σε κάθε μέρος του κόσμου.

Δεν έχουν επιλέξει όμως συνηθισμένες συνταγές. Στόχος τους ήταν οι συγκεκριμένες συνταγές να εξυπηρετούν τον παραπάνω σκοπό, να μπορούν να δημιουργηθούν εκτός Ελλάδας.

Επομένως τα υλικά είναι διαχρονικά, ειδικά διαμορφωμένα ώστε να είναι εύκολο να τα βρει κανείς σε οποιαδήποτε χώρα, όσο μακριά και αν βρίσκεται από την Ελλάδα.

Όπως οι ίδιοι λένε ο πρωταρχικός τους σκοπός είναι να μεταφέρουν την απόλαυση της βάσης της ελληνικής κουζίνας μέσα στις δικές μας κατσαρόλες και τα τηγάνια.

Απλά αξεπέραστη μεσογειακή γεύση, χωρίς φτιασίδια και εξεζητημένα υλικά ή αποτελέσματα.

 

Τι πιο ωραίο και ελληνικό να ζητήσει κανείς;

Oh So Greek, Oh So Good! Βρείτε από τις εκδόσεις ETP Books.

Κείμενο: Μαρίνα Αθηναίου