Πάτρα: Ο χειμώνας δεν μπαίνει καλά – Προβληματισμός στην εστίαση για τους συνεχείς ελέγχους

Νέα αναστάτωση προκαλούν στους επαγγελματίες του κλάδου οι έλεγχοι των κλιμακίων στα καταστήματα εστίασης.

Η είδηση για το λουκέτο σε μαγαζί της Ηφαίστου, το βαρύ χρηματικό πρόστιμο και το κλείσιμο των 14 ημερών, ήρθε για να προβληματίσει ακόμα περισσότερο την εστίαση εν όψει ενός χειμώνα που ήδη μοιάζει αρκετά σκοτεινός για τον κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του καταστήματος το πρόστιμο που έπεσε ήταν αρκετά αυστηρό και δεν υπήρχε κανένας ιδιαίτερος λόγος για να εξαντλήσουν τα κλιμάκια όλα τα περιθώρια της αυστηρότητας τους.

Όμως το θέμα για τον κλάδο δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο πρόστιμο. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής, με τους ελέγχους να πολλαπλασιάζονται και να γίνονται ακόμα πιο συχνοί, κάτι που φάνηκε από το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο που λόγω της βροχής, ξεκίνησαν κάπως να λειτουργούν οι εσωτερικοί χώροι των μαγαζιών.

Η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενο να πολλαπλασιάσει τους ελέγχους, όμως, το ερώτημα για τους επαγγελματίες, ύστερα από όλα αυτά τα μέτρα που έχουν συσταθεί κατά την διάρκεια της πανδημίας για τα μαγαζιά τους, είναι αν η εστίαση θα πληρώσει το… τίμημα της διασποράς.

Και αυτό σε μια περίοδο που τα καταστήματα ετοιμάζονται για να λειτουργήσουν τους εσωτερικούς τους χώρους, με τους επαγγελματίες να δίνουν μία καθημερινή μάχη για να κρατήσουν τα μαγαζιά τους «όρθια» και ταυτόχρονα με τις θέσεις εργασίας που διατηρούν, αποφεύγοντας τις απολύσεις.

ΠΗΓΗ: patraevents.gr